+32(0)9/348.26.04

Schoonheidsinstituut Sandrina

Hyperpigmentatie behandeling

Hyperpigmentatie, hoe zit het in elkaar?  Een huidprobleem dat gewoonlijk opduikt naargelang iemand veroudert.

Visueel?  Platte bruine vlekken op de huid en meestal het teken van zonneschade die in jongere jaren werd opgedaan en nu naar de oppervlakte van de huid komt gerezen.

Hyperpigmentatie situeert zich voornamelijk op de handen, hals en het gelaat. Ook sproeten en melasma zijn vormen van hyperpigmentatie, die aangeboren zijn of door zon en/of hormonale veranderingen (zwangerschap) ontwikkeld kunnen worden.

De cliënt wordt steeds sterk aangeraden om zon en zonnebank te vermijden en altijd minstens een SPF30 te gebruiken!

Wat kan de klant na de behandeling verwachten?  Eerst worden de pigmentvlekken donkerder, zelfs korstvormig. Deze korstjes verdwijnen vanzelf binnen de 3 weken na de behandeling, waarna de huid vlekkeloos wordt achtergelaten.

Vlek niet volledig weg?  Er mag nogmaals behandeld worden (tot 3x).

Opgelet!  Soms zit er een pigmentstoring in het DNA van de cellen. Deze is helaas niet weg te krijgen met een behandeling. Om te weten of een pigmentvlek in het DNA van de huid zit, moeten we gewoonweg een behandeling uitvoeren en afwachten hoe de pigmentvlek reageert. Indien de behandeling na 3 sessies geen verbetering heeft gebracht in de kleuring van de pigmentvlek, moeten we ervan uit gaan dat de pigmentvlek dus in het DNA van de cellen zit en niet te behandelen is.

Frequentie van de behandeling?  Om de 3 weken.