+32(0)9/348.26.04

Schoonheidsinstituut Sandrina

Laser-/permanente ontharing

Ongewenste haargroei permanent verwijderen kan nu gemakkelijker en aangenamer dan ooit! Het innoverende, gepatenteerde VPL™ systeem van Energist is de efficiëntste, veiligste en snelste ontharingsmethode. Tal van dermatologische studies bewijzen dat Energist met zijn uniek VPL™ systeem succesvol blijkt te zijn, daar waar andere systemen falen.

 

 

Hoe werkt Energist VPL™ ?

De Energist VPL™ produceert krachtig gepulseerd licht dat geabsorbeerd wordt door het pigment in de haren. Hierop volgt een warmte ontwikkeling in de haarzakjes die de groeicellen van de haren die in de groeifase zijn, voorgoed vernietigt. De behandeling geeft excellente resultaten op alle lichaamsdelen: gelaat, hals, armen, benen, oksels, bikini, rug, borst en buik. Een duidelijke vermindering is reeds zichtbaar na de eerste behandeling: na circa 3 weken zijn heel wat haren voorgoed verdwenen.


 

 

Hoe verloopt de behandeling?

De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er enkel nog wat stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren die zich tijdens de behandeling in de groeifase bevonden, uitgevallen zijn.

Het verloop van een VPL-behandeling:

POH4POH3POH5

 

 

Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

Neen, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases.

  • De groeifase (anagene fase): een haar wordt gevormd op de bodem van de haarfollikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 20% van de haren in de groeifase.

  • De overgangsfase (catagene fase): een haar maakt zich los van de follikelbodem.

  • De rustfase (telogene fase): een haar is helemaal los van de follikelbodem en groeit niet meer.

Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling! Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase.

 

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Om permanente ontharing te bekomen zijn meerdere behandelingen noodzakelijk, afhankelijk van uw huid- en beharingstype: gemiddeld 4 à 8 sessies. Enkel de (aanwezige) haren die in de groeifase zijn, kunnen worden vernietigd. Het interval tussen de sessies dient aangepast te worden aan de beharingslocatie en aan uw groeicyclus, en kan variëren tussen 4 en 12 weken.

 

 

Komen de haren werkelijk nooit meer terug?

De haarfollikels die met het VPL-systeem vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

POH7
Huidbiopsie: geminimaliseerde, atrofische terminaal-follikels.

De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.

Ja, een behandeling met de Energist-Ultra is volkomen veilig. De VPL-methode is een door tal van dermatologen en laserwetenschappers beproefde methode en goedgekeurde techniek voor permanente haarverwijdering. De Energist-Ultra -VPL voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder: ISO 9001:2000, ISO 13485:1996, Ukas, Directive 93/42/EEC, CE, en in Amerika het FDA- certificaat. In de lichtflitsen zit absoluut geen schadelijke UV-straling, de schadelijke stralen van de zon en zonnebank. Evenmin produceert de Energist-Ultra onzichtbare straling, zoals bijvoorbeeld van een mobiele telefoon.

 

 

Zijn er voorzorgsmaatregelen nodig?

Het is belangrijk om vanaf minstens 4 weken voor de behandeling geen haren meer te epileren met pincet of met hars. Scheren of knippen mag wel. Ook dient zon en zonnebank zoveel mogelijk vermeden te worden vanaf een paar weken voor elke behandeling.

Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert, hoe beter. 

 

 

Hoeveel kost een behandeling?

De kostprijs is afhankelijk van de oppervlakte van het te ontharen gebied en wordt vastgesteld tijdens een intake gesprek. Een proefbehandeling kost € 20 en wordt in mindering gebracht bij de eerste behandeling. Tijdens het intake gesprek wordt U grondig geïnformeerd, wordt een analyse gemaakt en worden enkele proefshots gegeven. Deze wordt 3 weken later geëvalueerd waarna ook aansluitend kan worden gestart. (gelieve de haren niet af te scheren)

POH8

 

 

 

Resultaten:

POH9POH11

 

POH12POH13

 

  

 
DIVISION OF SPECIAL &
ENVIRONMENTAL DERMATOLOGY
Robert. Knobler, MD
Assoc. Prof. of Dermatology
Department of Dermatology, University of Vienna Medical School
Währinger Gürtel 18-20, A-1090 Vienna, Austria

Er zijn tal van systemen op de markt die geen enkel medisch testrapport bezitten. Energist bezit meerdere testrapporten uitgevoerd door Professors Dermatologie met wereldfaam.

(zie medische rapporten van Prof. Dr. R. Knobler, Prof. Dr. R. Neumann, Dr. H. Nahavandi, Dr. G. Holzer, Dr. N. Sandor, e. a.)

 

 

FDA approval:  

Dit is de Amerikaanse organisatie, die er op toeziet, dat producten met medische of semi- medische claims getest worden en dat de beloftes van de producent ook werkelijk worden waargemaakt. Sommige ontharingssystemen beschikken over het FDA approval voor de claim: hair reduction. Slechts een paar systemen beschikken over het FDA approval voor de claim: permanent hair reduction. Het is een subtiel, maar belangrijk verschil. De laatste groep van systemen heeft middels klinisch onderzoek aangetoond dat de haarreductie permanent is. Energist heeft het FDA approval voor permanent hair reduction, de hoogste vermelding die een ontharingssysteem kan krijgen.

Daarnaast heeft Energist de CE 0120 keuring, die staat voor: medisch goedgekeurd op vlak van efficiëntie en veiligheid, en de ISO 9001 en ISO 13.485, de hoogste kwaliteitsnormen die er zijn.